KNAPPERIGE ZALM

Doe je mee met de ‘Eet Meer Vis Challenge’?

Dit recept is gegarandeerd een succes, zeker als je, zoals ik, gek bent op amandelen! Verse en boterzachte zalm ingesmeerd met honing-mosterd, gecombineerd met een knapperige amandelkorst. Een geweldig recept, dat nog gemakkelijk en snel te maken is ook!

Nodig (4 personen):
1 mooi groot stuk verse zalm filet
verse dille
3 beschuiten (of paneermeel)
4 eetlepels amandelen (ongepeld, ongezouten)
3 eetlepels honing
1 eetlepel mosterd
4 schijfjes citroen
sap van een halve citroen
olijfolie
peper en zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de amandelen, beschuit en dille grof met een mes, in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de mosterd en honing in een kommetje en breng het op smaak met peper en zout.
Breng de zalmfilet ook op smaak met peper en zout en smeer hem in met het honing-mosterd mengsel. Verdeel het gehakte amandelen mengsel over de zalmfilet en plaats deze op bakpapier op een bakplaat. Bak hem ongeveer 10 minuten in de oven, of tot dat de filet mooi bruin begint te worden.
Als de zalm klaar is besprenkel je hem met citroensap. Voor het serveren kun je er nog wat verse dille en de schijfjes citroen opleggen.