Zeebaars uit de oven

Doe je mee met de ‘Eet Meer Vis Challenge’?

Onze zomerse barbecues hebben een favoriet opgeleverd: de zeebaars, een heerlijke witte vis! Is het geen bbq-weer, dan leg je hem gewoon in de oven! Heel feestelijk zo’n hele vis op tafel!

Voor 2 personen neem je 1 vis van ongeveer 500 gram. Laat de visboer de ingewanden eruit halen en de schubben verwijderen, kop en staart blijven eraan.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Spoel de vis goed af onder de kraan (ook de binnenkant) en dep hem droog. Snij de bovenkant van de vis een paar keer schuin in. Kies je favoriete verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, dille of koriander en stop dit met een uitgeperst knoflookteentje, zout, peper, een beetje olijfolie en citroensap in de vis. Leg hem op een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel er nog een beetje olijfolie over. Bak de vis in 20 – 25 minuten gaar (een grotere vis neemt meer tijd!).