Doe je mee aan de EET-MEER-GROENTEN-CHALLENGE?

Hier is tip 4:
Zet eens rauwkost op tafel met een magere groentedip. Ook leuk voor kinderen die slecht groente eten! 

Magere groentedip

• rode paprika, in lange repen
• komkommer, in lange repen
• wortelen, in lange repen
• kerstomaatjes
• bleekselderij, in lange dunne repen

Voor de saus:
• magere kwark
• knoflook
• fijngesnipperde bieslook
• peper

Variaties

Kerriesaus:
magere yoghurt of kwark, versgemalen peper, flink wat kerriepoeder, klein scheutje citroensap.

Coctailsaus:
magere yoghurt, ketchup, peper en citroensap.

Griekse dip:
magere yoghurt, 2 teentjes knoflook, oregano, peper, griekse kruiden (verkrijgbaar bij speciaalzaken), eventueel geraspte komkommer erbij en je hebt een tzaziki-variant.

Italiaanse dip:
magere yoghurt, scheutje balsamicoazijn, verse basilicum.

Ravigottesaus:
magere yoghurt, zeer fijngesneden augurk, kappertjes, peper.

Mosterddip:
magere yoghurt, peper, mosterd, scheutje citroensap.