Doe je mee aan de EET-MEER-GROENTEN-CHALLENGE?
Hier is tip 4:
Zet eens rauwkost op tafel met een magere groentedip. Ook leuk voor kinderen die slecht groente eten!
Magere groentedip
• rode paprika, in lange repen
• komkommer, in lange repen
• wortelen, in lange repen
• kerstomaatjes
• bleekselderij, in lange dunne repen
Voor de saus:
• magere kwark
• knoflook
• fijngesnipperde bieslook
• peper
Variaties
Kerriesaus:
magere yoghurt of kwark, versgemalen peper, flink wat kerriepoeder, klein scheutje citroensap.
Coctailsaus:
magere yoghurt, ketchup, peper en citroensap.
Griekse dip:
magere yoghurt, 2 teentjes knoflook, oregano, peper, griekse kruiden (verkrijgbaar bij speciaalzaken), eventueel geraspte komkommer erbij en je hebt een tzaziki-variant.
Italiaanse dip:
magere yoghurt, scheutje balsamicoazijn, verse basilicum.
Ravigottesaus:
magere yoghurt, zeer fijngesneden augurk, kappertjes, peper.
Mosterddip:
magere yoghurt, peper, mosterd, scheutje citroensap.