Kabeljauw uit de oven

Doe je mee met de ‘Eet Meer Vis Challenge’?

Niet zo slecht om je eens af te vragen of je wel voldoende vis eet. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 2 keer per week vis te eten, waarvan minimaal 1 keer vette vis, zoals makreel of zalm. Om je te helpen, zal ik een aantal keer een lekker visrecept plaatsen! Hier een superlekker en makkelijk visgerecht uit de oven!

Nodig (4 pers.):
600 g kabeljauwfilet (of andere witvis)
250 g kerstomaatjes of romaatjes
100 g olijven
4 el pijnboompitten
1 knoflookteen
2 flinke el verse pesto
scheutje olijfolie
zout & peper

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C.
Doe een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe de pijnboompitten, fijngehakte knoflookteen en kerstomaatjes erin en laat op het allerzachtste vuur 10 minuten rustig warm worden. Schud de pan af en toe.
Snij de olijven in stukjes en doe erbij.
Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Leg de vis erin. Bestrijk de bovenkant met pesto.
Giet de inhoud van de koekenpan erover
Zet de schaal ± 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Serveren: Lekker met een kruimig gekookt aardappeltje, aardappelpuree of verse pasta even omgeschud met een beetje van dezelfde pesto.

Volgende keer een heerlijk recept met zalm! Mis het niet!

Bron: Koken met Karin