Wortelsoep met gember

(6 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten

Dit is een prachtig oranje soep, zacht van smaak, maar toch pittig door de toegevoegde gember. Maak meteen een pan vol, dat is namelijk net zo snel gepiept, en vries in wat je overhoudt. Met grote winterpenen ben je het snelst klaar, maar met jonge bospeentjes is ‘ie wat zoeter. Ook ideaal voor gasten, want helemaal van tevoren klaar te maken.

Nodig:
500 g winterpeen (of een flinke bos worteltjes)
2 uien, gesnipperd
stronkje gember, geschild en fijngesneden
verse tijm, vastgebonden tot een bosje
2 groentebouillontablet
sap van 1 sinaasappel
peper & zout
beetje boter om in te bakken

Fruit de ui en gember zachtjes in een beetje boter. Snij de wortel in dunne plakjes en voeg toe. Voeg zoveel water toe tot de wortels helemaal onder staan. Voeg tijm, bouillontabletten, sinaasappelsap en peper en zout toe. Breng het water aan de kook en laat de soep in 20 minuten heel zachtjes gaar worden. Vis dan het bosje tijm eruit. Pureer de soep.

Serveren:

Warm de soep eventueel weer op en verdeel hem over borden. Voeg een scheutje room toe in het midden, en trek daar mooi uitwaaierende strepen van. Garneer met wat ringetjes bosui of stoneleeks, of een handje verse koriander of peterselie.

Bron: Koken met Karin