Witte vis met kruidenolie

Doe je mee met de ‘Eet Meer Vis Challenge’?

Het delen van gezonde en lekkere recepten maakt sowieso deel uit van mijn advies. Begin de zomer goed en maak een afspraak voor voedingsadvies!

Nodig (4 personen):
4 schelvisfilets (of koolvis of heek)
700 g aardappelen
150 g diepvrieserwten
3 el olijfolie
½ citroen (rasp en sap)
2 el peterselie (fijngehakt)
2 el lente-ui (fijngehakt)
1 el kappertjes
Peper en zout
Serveer met bijv. broccoli of spinazie

Bereiden:
Schil en was de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Breng aan de kook in licht gezouten water.
Doe 2 el olijfolie in een kommetje en doe er de rasp en sap van de citroen bij, de peterselie en lente-ui. Hak de kappertjes grof en doe bij de rest. Doe 1 el olijfolie in een anti-kleefpan en bak er de vis in (3 minuutjes aan elke kant). Giet er net voor het serveren de kruidenolie bij en laat 15 seconden mee opwarmen. Haal van het vuur. Als de aardappelen bijna gaar zijn mag je er de nog ingevroren erwtjes bijdoen; laat nog 3 minuten meekoken. Stamp de aardappelen en roer goed.Verdeel de aardappelen en de vis over de borden en besprenkel met de warme kruidenolie. Serveer met bijvoorbeeld spinazie of broccoli.

Bron: www.culy.nl